Het Internationale paastoernooi van VC Krimpen staat garant voor twee dagen topvolleybal met de beste teams van Nederland en daar buiten. Door het hoge niveau en de geweldige sfeer staat dit toernooi al jaren goed bekend. Mede daarom hebben in het verleden veel teams uit verschillende landen meegedaan aan dit toernooi, zoals Italië, Denemarken, Duitsland en België. Ook voor komend jaar zijn weer verschillende buitenlandse teams uitgenodigd.
Elk jaar proberen we het wedstrijdschema zo te maken dat men veel speelt en gemiddeld maar 2 wedstrijden hoeft te wachten tussen de wedstrijden.

Wanneer:
Het Paastoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 20 april en maandag 22 april 2019. De eerste wedstrijden zullen rond 08:30 aanvangen en rond 19:00 eindigen. Maandag zal het toernooi worden vervolgd om tenslotte te eindigen met de finales. Deze finales zullen naar verwachting eindigen rond 17:00. Alle tijden zijn echter onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Zoals elk jaar is er ook weer de mogelijkheid om op vrijdagavond 19 april te trainen in Sporthal ‘De Boog’. Op zondag zal er een vrijblijvend buiten toernooi(tje) worden georganiseerd dat of op zand of op gras zal plaatsvinden. Helaas vinden er elk jaar met pasen verschillende bekerwedstrijden plaats. Echter hebben we afgelopen jaar aangetoond dat dit geen probleem is om naast het Paastoernooi te doen. In totaal hebben 3 teams deelgenomen aan het Paastoernooi en aan bekerwedstrijden. Als organisatie zullen we onze uiterste best doen om dit allemaal in het schema te laten passen.
Voor wie:
Per ingang van 2018 is besloten om geen leeftijdsgrens te hanteren. De resultaten van de enquete en die visie van de paastoernooicommissie hebben er toe geleid dat we kiezen voor een goed deelnemersveld en voldoende teams. De afgelopen jaren hebben we helaas gemerkt dat de leeftijdsgrens, hoofdzakelijk bij de heren, resulteerde in een afname van het aantal deelnemende teams. Echter moet de jeugd nog wel kennis blijven maken met volleybal op hoog niveau. Daarom vragen wij u om rekening te houden met talentontwikkeling en dit in de teamselectie mee te nemen en geven we, indien van toepassing, de voorkeur aan jonge talententeams.
Niveau:
Om een zo hoog mogelijk niveau na te streven proberen we elk jaar een zo’n sterk mogelijk deelnemersveld te creëren. We richten ons daarom voornamelijk op 2e divisie teams of hoger waarbij de minimum grens ligt op dat van gemiddeld de 3e divisie. Mocht u twijfelen of uw team wel van voldoende niveau is, neem gerust contact met ons op.
Waar:
De wedstrijden zullen plaats vinden in de prachtige sporthal ‘De Boog’ in Krimpen aan den IJssel. Zie tabblad contact voor de locatie. Deze sporthal is NOC-NSF goedgekeurd en heeft een houten vloer. Er is een gratis wifi-hotspot aanwezig.
Kosten:
Het inschrijfgeld voor deelname aan het Paastoernooi bedraagt €135 per team. Dit is inclusief toegangskaarten voor het ‘Paasfeest’ voor alle teamleden plus opgegeven begeleiders. Er is de mogelijkheid om vanaf vrijdagavond 19 april tot maandagochtend 22 april te verblijven in Sporthal de Populier, dit zal €15 per persoon kosten voor het gehele weekend waarbij ontbijt voor zaterdag tot en met maandag is inbegrepen alsook de lunch op zondag. Verder is er nog €50 borg per team, welke normaal gesproken, binnen twee weken na het toernooi wordt teruggestort. Inschrijven kan direct via het tabblad inschrijven.
De inschrijving is pas gegarandeerd indien het geld ontvangen op NL62 RABO 0351 9738 18 is en u hiervan een bevestiging heeft gekregen.
Het paasfeest:
Op zaterdag is traditioneel weer het alom bekende ‘paasfeest’ om de eerste volleybaldag goed mee af te sluiten. Voor de deelnemende teams is toegang gratis, voor overige feestgangers zijn er kaarten de koop bij Sportcafé ‘De Boog’ en kosten €5 per stuk. Het feest zal starten rond 22:00 en de lichten zullen weer aangaan om 02:00.
Overnachting:
Voor elk team is het mogelijk om te overnachten in Sporthal de Populier welke op 15 minuten lopen van Sporthal De Boog ligt. De mogelijkheid is er om vanaf vrijdagavond te verblijven tot en met maandag ochtend. Uiteraard zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig. Voor een routebeschrijving naar Sporthal de Populier verwijzen we u graag naar het tabblad contact. De kosten hiervoor bedragen €15 per persoon voor het gehele weekend. Hierbij is ontbijt voor zaterdag, zondag en maandag inbegrepen, op zondag is er ook een lunch inbegrepen. Net zoals afgelopen jaar zal er dit jaar ook weer voor pizza worden gezorgd op zondagavond voor ongeveer €8,00 p.p.. Voor de teams die overnachten is er op zondagmiddag een buitentoernooi dat of op gras of op het zand zal plaats vinden indien daarvoor animo is. Mocht u daar geen interesse in hebben, kunnen we u van harte aanbevelen om de mooie stad Rotterdam te bezoeken. Rotterdam ligt op 15 minuten rijden van Krimpen aan den IJssel.
Eten en Drinken:

In Sporthal ‘De Boog’ is tevens Sportcafé De Boog gevestigd welke u al jarenlang kan voorzien van een natte en droge versnapering.
Wedstrijdreglementen:
Alle teams spelen tijdens de poulewedstrijden twee sets tot de 21 met 2 punten verschil. De finales gaan om de best of three waarbij de eventuele vijfde set tot de 15 punten is. Het is voor teams verplicht een uniform tenue te dragen met afwijkend shirt voor de eventuele libero. Voor het uitgebreide reglement, zie inschrijven.