Gelieve het onderstaande reglement goed door te nemen voordat u zich gaat inschrijven.

1. De inschrijving

Een team is pas definitief ingeschreven wanneer er aan de volgende drie punten wordt voldaan:
1.1 De aanmelding via de website.
1.2 Het betalen van het inschrijfgeld,de borg en de eventuele kosten van overnachten.
1.3 Wanneer er per email een bevestiging is verstuurd namens de organisatie.

2. Inschrijfgeld en borg en overnachting

2.1. Het inschrijfgeld voor het Paastoernooi bedraagt €135,- per team.
2.2. De borg voor elk team bedraagt €50,-.
2.3. Enkel het organisatiecomité kan, in de persoon van het wedstrijdsecretariaat, de borg inhouden. Het organisatiecomité heeft het recht om de borg in te houden wanneer er wangedrag geconstateerd is in sporthallen of in andere gerelateerde ruimtes.
2.4. De borg zal binnen vier weken na afloop van het toernooi worden teruggestort indien het organisatiecomité geen reden ziet deze op bovenstaande gronden in te houden.
2.5. Het inschrijfgeld en de borg dienen per team uiterlijk 31 maart 2019 te zijn bijgeschreven op bankrekeningnummer NL62 RABO 0351 9738 18. Vermeld hierbij dat het om het Paastoernooi 2017 gaat,welk team en dames of heren.
2.6. Indien een team zich afmeldt 21 of minder dagen voor aanvang van het toernooi, zal 50% van het inschrijfgeld plus de overnachtingskosten, (€135 exclusief eventuele overnachtingskostenkosten), niet worden terugbetaald. Indien een team zich afmeldt 14 of minder dagen voor aanvang van het toernooi zal het inschrijfgeld plus de overnachtingskosten niet worden terugbetaald. De eerste speeldag, zaterdag 20 april 2019, wordt beschouwd als aanvang van het toernooi.
2.7. Indien men gebruik wilt maken van de overnachting mogelijkheid, dient met dit aan te geven tijdens het inschrijven. Waarbij het principe vol=vol van toepassing is. Kosten van de overnachting bedragen €15 per persoon voor het gehele weekend.
2.8. De organisatie behoudt het recht om van de mogelijkheid voor overnachting af te zien, indien er te weinig draagvlak is.
2.9. De organisatie behoudt het recht om een team te weigeren op basis van leeftijd, niveau danwel overige redenen.

3. Regeling m.b.t.  het toernooi
3.1. Spelers en speelsters spelen gedurende het toernooi op eigen risico.
3.2. Tijdens het toernooi wordt er gespeeld volgens de NeVoBo-regels (zie het wedstrijdreglement 4.), wat onder andere inhoudt dat er wordt gespeeld volgens het rally point systeem; spelen met een libero is toegestaan.
3.3. Het organisatiecomité kan te allen tijde eventuele geleden schade in sporthallen, andere gerelateerde ruimtes en op overige items welke aan de club, de toernooiorganisatie of anders gerelateerde personen  verhalen op het verantwoordelijke team / personen. Hierbij kunnen extra kosten in rekening worden gebracht voor de benodigde extra tijd.
3.4. De organisatie behoudt het recht om af te wijken van de leeftijdsgrens.
3.5. De wisselbekers blijven ten allen tijden wisselbekers.

4. Wedstrijdreglement

4.1. Tijdens het Paastoernooi wordt er gespeeld volgens de officiële NeVoBo regels.
4.2. Ieder team dient een uniform tenue te dragen. Hierbij zijn rug/borst nummers noodzakelijk, alsook een afwijkend shirt voor de eventuele libero. De borg kan worden ingehouden indien met zich niet hieraan houdt.
4.3. Voor aanvang van de wedstrijd moet aan de scheidsrechter kenbaar worden gemaakt dat er met een libero gespeeld wordt. Het is toegestaan om met twee libero’s te spelen, volgens de officiële NeVoBo regels.
4.4. Het team moet ruim op tijd aanwezig zijn alvorens te wedstrijd begint. Indien het team niet op aanvangstijdstip, zoals vermeldt in het wedstrijdprogramma, aanwezig is, zal de wedstrijd niet meer gespeeld worden en winst worden toegekend aan de andere partij.
4.5. Plaatsing voor de (kruis)finales gaat aan de hand van het aantal behaalde wedstrijdpunten in de poulewedstrijden. Bij gelijke stand beslist:
– Het saldo van gewonnen en verloren sets van alle poulewedstrijden;
– Het resultaat van de onderlinge wedstrijd;
– Het saldo van de voor- en tegen gescoorde punten van alle poulewedstrijden;
Is de stand na bovenstaande nog gelijk dan beslist een toss.
4.6. Alle teams spelen in de poulewedstrijden twee sets tot 21 punten met 2 punten verschil. De (kruis)finales zijn afhankelijk van de hoeveelheid poules, waardoor deze in het weken voor het Paastoernooi bekend worden gemaakt. De organisatie behoudt het recht om hiervan af te wijken.
4.7. Wanneer een speler / speelster wordt bestraft met Rood / Geel in 1 hand, zal deze speler / speelster het speelveld voor de rest van de set moeten verlaten. Dit geldt ook voor de coach / begeleider.
4.8. Wanneer een speler / speelster wordt bestraft met Rood / Geel apart in beide handen, zal deze speler / speelster voor de rest van de wedstrijd het speelveld moeten verlaten. Tevens mag deze speler / speelster de daaropvolgende wedstrijd van zijn / haar team niet meespelen. Als het de coach / begeleider betreft, zal deze minimaal 25 meter van het speelveld verwijderd moeten zijn.
4.9. Voor overige bestraffingen van scheidsrechters voor zowel spelers/speelster als coaches/trainers gelden de officiële NeVoBo regels.
4.10. De organisatie behoudt de rechten om een speler/speelster danwel het volledige team weg te sturen van het toernooi.
4.1.1. Nethoogtes:  Heren: 2.43 meter. Dames: 2.24 meter.
4.1.2. Beslissingen van de scheidsrechter en wedstrijdleiding zijn bindend. Waarbij de beslissing van het wedstrijd-secretariaat doorslaggevend is.
4.1.3. In de sporthallen en andere gerelateerde ruimtes is roken verboden. Tijdens wedstrijden mogen geen alcoholische dranken worden genuttigd. Tevens mag er niet onder invloed van alcohol of drugs worden gespeeld.
4.1.4. Teams en / of deelnemers kunnen hun borg kwijtraken en gediskwalificeerd worden door het organisatiecomité indien de wedstrijdbepalingen niet in acht worden genomen. Hetzelfde geldt bij misdragingen bij andere gevallen waarin deze bepalingen niet voorzien.
4.1.5. De organisatie behoudt de rechten om poule indelingen naar eigen inzicht op niveau in te delen.
4.1.6. De organisatie behoudt de rechten om teams op basis van niveau/leeftijd en/of eigen inzicht de toegang tot het paastoernooi te weigeren.
4.1.7. Ieder team moet voor zijn eigen inspeel-ballen zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *